Ondersteuning bij Autisme

Al tijdens mijn stage in het basisonderwijs kwam ik in aanraking met kinderen met autisme. Een groep kinderen die mij direct al fascineerden. Wat maakt dat ze doen wat ze doen en wat kan ik anders doen om de ontwikkeling van deze kinderen een stapje verder te helpen. 

jk-hand-1

Werkwijze

De allereerste cliënt die ik begeleide was klassiek autistisch. Ik ontdekte de wereld van de speelkamer en mocht mij verdiepen in de methode Contactgericht Spelen en Leren.

Ik noem het een methode maar voor mij is het inmiddels een manier van zijn.

Zonder oordeel aansluiten bij dat wat er is. Contact maken hoe klein of hoe groots ook. Zoeken naar de ingang om iets toe te kunnen voegen. Spelen, ontdekken, plezier maken, elkaar leren begrijpen verbaal en non-verbaal.

De afgelopen jaren heb ik mij daarom steeds meer gespecialiseerd in autisme. Heb ik veel kennis opgedaan als het gaat om prikkelverwerking. Ben ik jarenlang werkzaam geweest als schaduwbegeleleider (1 op 1)  in het regulier- en speciaal onderwijs.

Heb ik veel ouders op weg kunnen helpen in de zoektocht naar dat wat werkt voor hun eigen kind, hun eigen situatie en de daarbij passende settingen zoals school, woonzorg instellingen, maar ook het CCE en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Deze hulp bied ik vanuit de jeugdwet in PGB vorm, maar ook via de Zorg In Natura weten consulenten en jeugd-regisseurs mijn te vinden door mijn onderaannemer schap bij Tendercare .

Mocht je mijn expertise graag willen inzetten check dan even bij je eigen gemeente of ze mij kunnen inzetten of verwijs ze door naar deze pagina.

Neem contact met me op

P.S. Heb je een vraag voor me? Stel hem dan via het formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Ik spreek je later!

Bedrijfsinformatie

KvK nummer: 53724372

Adres: Tulpstraat 28, 7555BT Hengelo