Is je kind HSP? Doe de HSK test

Heb je het gevoel dat je kind hoogsensitief is? Met de HSK test kun je ontdekken of jouw kind hoogsensitief is. De HSK test bestaat uit 50 zorgvuldig samengestelde vragen die de gevoeligheid van je kind meten op verschillende gebieden. 

De vragen richten zich op fysieke en emotionele prikkels, nieuwe situaties en sociale interacties. Dit helpt je te begrijpen hoe je kind omgaat met verschillende stimuli. Een hoge score op deze test kan erop wijzen dat jouw kind hoogsensitief is. De resultaten worden per e-mail naar je toegestuurd, dus zorg ervoor dat je je naam en e-mailadres correct invult. 

jk-hand-1

De structuur van de HSK test

De HSK test is ontworpen om veel verschillende gevoeligheden te meten. De vragen zijn onderverdeeld in categorieën die de verschillende kanten van hoogsensitief belichten. Dit omvat fysieke prikkels zoals fel licht en harde geluiden, evenals emotionele prikkels zoals sterke emoties van anderen. 

Daarnaast kijkt de test naar de reactie van je kind op nieuwe situaties en sociale interacties. Hoogsensitieve kinderen kunnen bijvoorbeeld overweldigd raken in drukke omgevingen of moeite hebben met veranderingen in hun dagelijkse routine. Door deze vragen te beantwoorden, krijg je een duidelijk beeld van de gevoeligheid van je kind. 

Wat je kunt verwachten na de test

Na het invullen van de HSK test ontvang je de uitslag per e-mail. Deze uitslag geeft je een indicatie van de hoogsensitiviteit van je kind. Het is belangrijk om te weten dat deze test slechts een indicatie geeft en geen definitief bewijs is. Bovendien sluit de testresultaten niet uit dat er andere eigenschappen of diagnoses een rol spelen. 

Bij de uitslag ontvang je ook aanvullende informatie over hoogsensitiviteit en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Dit kan je helpen om beter in te spelen op de behoeften van je kind en om passende ondersteuning te bieden. Controleer na het invullen van de test ook je spam- en reclamefolder, zodat je de resultaten niet mist. 

Waarom kiezen voor de HSK test?

De HSK test biedt een gestructureerde en wetenschappelijk onderbouwde manier om de gevoeligheid van je kind te meten. Dit kan je helpen om een beter begrip te krijgen van het gedrag en de emoties van je kind. Bovendien kun je met de testresultaten gerichte stappen ondernemen om je kind te ondersteunen. 

De test is gemakkelijk online in te vullen en de resultaten zijn snel beschikbaar. Dit maakt het een toegankelijke optie voor ouders die vermoeden dat hun kind hoogsensitief is. Door je naam en e-mailadres in te vullen, ontvang je alle benodigde informatie direct in je inbox. 

HSK test

Vragen over de HSK test?

Als je vermoedt dat je kind hoogsensitief is, wacht dan niet langer en doe de HSK test. De HSK test is een waardevol hulpmiddel om te begrijpen hoe hoogsensitiviteit hun leven beïnvloedt en kan je helpen om de best mogelijke ondersteuning te bieden. 

Om je de resultaten toe te sturen vraag ik alleen je naam en emailadres.

Heb je vragen over de HSK test? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het contactformulier. Ik sta klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen. Hoogsensitiviteit kan uitdagend zijn om mee om te gaan, maar met de juiste ondersteuning en kennis kun je je kind hiermee helpen. 

Ik spreek je later!
Jorieke Kroeze logo