Hoi, ik ben Jorieke

Ik kan je helpen om je kind te ondersteunen in zijn hooggevoeligheid en ik leer je de belangrijkste dingen die je moet weten over hooggevoeligheid én vooral hoe je er mee omgaat.

jk-hand-1

Over mij ...

Leuk, dat ik je mag inspireren om je gevoelige kind zo goed mogelijk te ondersteunen. Zelf ben ik hooggevoelig, net als mijn twee zoontjes van 4 en 1. Mijn hele leven heb ik me anders gevoeld. Wat beleefde ik de dingen intens. Kieskeurige eter was my middle name, kleding zat al snel vervelend, ik was graag in beweging en hield niet van grote groepen. Toen ik op mijn 25e las over hooggevoeligheid viel alles op zijn plek. Er bleken veel meer mensen te zijn zoals ik (zelfs 25 % v.d. wereldbevolking). Mijn werk was altijd gericht op kinderen, ik heb onder andere gewerkt als juf, remedial teacher en autisme specialist.

Toen ik in verwachting was van de eerste, wist ik dat het een hooggevoelig kindje zou zijn. Hoe gevoelig, dat had ik niet kunnen bedenken. Wat ongelofelijk intens. Overprikkeling tot en met. Veel herkende ik van mezelf, maar veel ook niet. Later bleken we de gelukkige ouders van een hooggevoelige, Strong Willed, high sensation seekend mannetje. Ik wilde dat mijn kinderen niet zo met zichzelf hoefden te worstelen als dat ik gedaan heb. Dat ze leren waar hun kwaliteiten en valkuilen zitten. Dat er niks mis is met ze, maar het wel handig is wanneer ze hun eigen gebruiksaanwijzing leren kennen.

Mijn goedgevulde rugzak heeft me door veel lastige situaties heen gesleept. Het hoeft allemaal niet zo zwaar en ingewikkeld als dat we het zo vaak ervaren. En dát is precies waarom ik hooggevoelige kinderen en hun ouders help in mijn praktijk. Zodat zij nu al kunnen ervaren wat voor positiefs er uit hun gevoeligheid te halen valt. Dat ze goed genoeg zijn. Dat ze én kunnen deelnemen aan leuke groepsactiviteiten én goed voor zichzelf kunnen zorgen.

 
Hoe de mensen om mij heen mij beschrijven:

Als je me zou kennen zou je weten dat….

Hoe ik je ga helpen

Wil jij graag handvatten om te leren omgaan met de hooggevoeligheid van je kind en jouw kind te leren wat hij zelf kan doen?      

Schrijf je dan nu in voor mijn wekelijkse tips en tricks. Je ontvangt ze in je mailbox en stoppen kan altijd.

Ik heb zelf een gruwelijke hekel aan junkmail, dus ik verzeker je dat mijn tips en tricks altijd van waarde zijn, zoals je ook op social media van me gewend bent.