Programma:
Actieve reflexen

jk-hoi-ik-ben-jorieke

Herken je dit?

Baby’s hebben reflexen nodig om te overleven.

Alle bewegingen die ze maken doen ze op basis van reflexen.

Ze drinken, poepen, plassen, lachen, rollen, kruipen in eerste instantie reflexmatig.
op het moment dat het lijf de beweging vaak genoeg gemaakt heeft ontstaat er in het brein een nieuwe verbinding. De reflexmatige beweging wordt omgezet naar een doelbewuste beweging.

Waar je baby de eerste keren per ongeluk van de buik naar de rug rolt, leert het brein welke spieren aangespannen moeten worden, welke beweging er gemaakt moet worden om dit doel bewust te doen. Het reflex is hierbij niet meer nodig en is geïntegreerd.

Een aantal reflexen houdt je je leven lang. Zo is het ook op je 40e nog handig dat wanneer je je aan de oven brandt, je hand automatisch terugtrekt en je daar niet doelbewust over na moet denken. Ook is fijn dat je lijf een bepaalde spierspanning behoudt en dat je niet halverwege als een pudding in elkaar zakt. Een terugtrekkende reactie bij gevaar is en blijft handig.

Maar wanneer je op school niet stil kunt zitten omdat de spinale galant reflex nog actief is en die heel de tijd maakt dat je over alert bent, is het best lastig om dan ook nog naar de juf te luisteren.

Wanneer bijvoorbeeld het Babkin reflex nog actief is waardoor je kind veel kwijlt, schrijven moeilijk is of er uitdagingen zijn op het gebied van spraak en articulatie kan dat op school behoorlijk lastig zijn.

Plast je kind regelmatig in de broek of in bed dan kan dat betekenen dat er nog een reflex actief is, die eigenlijk niet meer nodig is.

Hoe ik je ga helpen

Middels beweegoefeningen ga ik met kinderen aan de slag om actieve reflexen te laten integreren en om te zetten in levenslange reflexen. Bewegingen kunnen na de de integratie soepel, zonder moeite en nauwkeurig worden uitgevoerd. Hierdoor kan je kind zich weer richten op de andere belangrijke dingen in het leven, zonder dat het hoeft te vechten tegen de reflexen.

Wil jij weten of jouw kind nog actieve reflexen heeft?

Dit kan ik door een screening testen, zodat ik precies weet wat er nog actief is en wat niet.

Vervolgens krijgen jullie oefeningen mee naar huis om iedere dag een aantal tellen te doen, zodat het reflex geïntegreerd kan worden. Na een aantal maanden kan ik opnieuw de reflexen testen om te kijken wat er nog actief is.

Heeft jouw kind last van een of meer symptomen neem dan is het aannemelijk dat er nog een reflex actief is.

Symptomen

Wat levert het jullie op?

Wanneer de nog actieve reflexen door middel van beweegoefeningen worden geïntegreerd levert dat meer rust, betere leerprestaties vloeiendere beweging op. Je kind hoeft niet langer tegen de natuur van de reflexen in te werken en kan zijn aandacht weer op andere dingen richten.

Intake gesprek + screening

70 eenmalig
  • Intake gesprek + screening
  • Op locatie of online
  • 1 sessie van 1,5 uur

Programma: Actieve Reflexen

240
229 per 4 sessies van 45 minuten
  • Beweegoefeningen
  • Tussentijds contact
  • Oefeningen op papier
  • Uitleg voor de juf/meester
  • 1 sessie per maand

De intake + Screening is een verplicht onderdeel voor het programma: Actieve Reflexen. Een reflexintegratie per sessie van 45 minuten kost € 60,-.  Gemiddeld zijn er zo’n 4 sessies nodig, verdeelt over 4 maanden. Deze sessies doe ik zoveel mogelijk onder schooltijd en vanwege de reisafstand maximaal 30 kilometer rondom Hengelo(ov).

Wat andere ouders zeggen

Dit zouden meer mensen moeten weten. M. is eindelijk in de nachten droog
Paulien
moeder van M.
De reflex integratie heeft ons zoveel gebracht, de boze buien zijn zoveel minder geworden en J. is veel makkelijker bij te sturen.
Kim
moeder van J.
Ik zie mijn vrolijke meisje weer terug. Ze ontploft niet meer om het minste of geringste en kan zich op school beter concentreren.
Sandra
moeder van S.
Hij geniet van de oefeningen. Hij heeft meer rust en veel beter duidelijk maken wat hij wil.
Leonie
moeder van B.

Veel gestelde vragen

Dit programma is voor ouders van hooggevoelige kinderen tot en met 5 jaar.
Jullie als ouder zijn in deze fase nog de belangrijke ander, waardoor ik jullie kind help door jullie te helpen.

Zeker kan dat. Ik werk ook een aantal avonden in de week zodat het ook mogelijk is om sessies in de avond te plannen.

Alle sessies zijn online via Zoom. Ik ben vanachter de laptop net zo waardevol als bij jullie aan de keukentafel.

Laat het me weten via het contactformulier!

Wat houd je tegen?