Hij is totaal in paniek

Hij is totaal in paniek
Gat

Ik heb vanmorgen een broek aangetrokken met een gat erin.
Een gat op de plek van mijn knie. Nu weet ik dat dat het modebeeld is, al een tijdje zelfs, maar mensen die mij kennen weten dat ik niet perse met dat beeld mee ga. Kleding moet wat mij betreft vooral lekker zitten en oké ik wil er ook graag leuk bijlopen.
Ik had er geen erg in dat ik een broek met een gat erin had aangetrokken. Voor de duidelijkheid, dat gat hoorde er niet te zijn.
Pas toen ik bij mijn cliënt op de bank ging zitten ontdekte ik hem.
Vrij onderprikkeld dus, maar dat even terzijde.
Toen ik weer thuis kwam, om daar op kantoor verder te werken, had mijn moeder ( die past op donderdag op de kinderen) het ook in de gaten.
We grapten wat en mijn moeder nam Guus onze oudste mee naar de keuken.
Ze pakte een pen en kwam terug om van het stukje blote knie dat te zien was een gezichtje te maken.

Hysterisch

Hierop werd Guus helemaal hysterisch. Hij is totaal in paniek. Hard huilend gaf hij mijn moeder een duw.
Ik trok hem op schoot, maar deze prikkel was teveel. Hij duwde zich van mij af en ging in de bijkeuken zitten. Voor Guus een plek waar hij even tot rust komt. Dit laat ik dan ook gebeuren, zoals ik je in de workshop Overprikkeling herkennen en voorkomen ook leer.  Na een paar minuten riep hij mij huilend bij zich.

Reguleren

Ik mocht hem optillen en wat heen en weer wiegen, zoals ik uren deed toen hij nog een kleine huilbaby was.
Toen de boel weer wat gekalmeerd was vroeg ik hem waar hij nu zo van geschrokken was.
“Ik dacht dat oma jou ging prikken”, was zijn antwoord.

Beren op de weg

Zijn brein was hem vooruit gesneld en had de beer op de weg werkelijkheid zien worden.
Dit bewijst hoe snel het hooggevoelige brein denkt en hoe groot de consequenties zijn die aan deze denkwijze vast kunnen zitten.

Stel vragen

Herken je bij je kind een reactie die je niet bij de situatie kan plaatsen, vraag dan, wanneer het weer rustig genoeg is wat er precies gebeurde. Waar hij/zij zo van geschrokken is of boos om werd. Het geeft je een bijzonder inkijkje in de belevingswereld van je kind.

Wat vond je van dit artikel?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Deel dit artikel
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp

Hoi, ik ben Jorieke

Ik kan je helpen om je kind te ondersteunen in zijn hooggevoeligheid en ik leer je de belangrijkste dingen die je moet weten over hooggevoeligheid én vooral hoe je er mee omgaat.

 ik help al meer dan 13 jaar ouders van hooggevoelige kinderen.

Wil je dat je kind weer lekker in z’n vel zit? Ik ga je helpen! Volg één van mijn online programma’s of workshop en maak jezelf en je kind weer gelukkig. 

Ik spreek je snel!

jk-hand-1