Minder last ervaren van je hoogsensitiviteit

Een donker poppetje als hooggevoelige last, een licht poppetje als hoogsensitieve kwaliteit

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap. Je bent hoogsensitief en dat is niet iets waar je vanaf komt. Wel kun je minder last ervaren van je hoogsensitiviteit. In deze blog lees je hoe dat zit.

Op mijn website en op mijn instagram account @joriekekroeze.nl, heb ik het veel over hooggevoeligheid. Hoogsensitiviteit en hooggevoeligheid wordt vaak in één adem genoemd als hetzelfde. De NEI methode brengt daarin echter een nuance aan.

Eerlijk ik heb we leven moeten kauwen

Eerlijk ik heb wel even moeten kauwen op de nuance. Hoogsensitief zijn is namelijk geen ziekte, je hoeft er dus ook niet van te genezen.  Wel is het zo dat je  veel last kunt ervaren van dat hoogsensitief zijn. Je kunt minder goed tegen (te veel) prikkels. Je kind slaapt slechter in. Je kind heeft meer schakeltijd nodig. Je kind blijft langer aan jouw plakken. Je kind wil alles op zijn manier. Je kind wil dat het altijd opdezelfde manier gaat. Zo kan ik nog wel even doorgaan. En daar waar ‘je kind’ staat, mag je ook jezelf in vullen als deze karaktereigenschap ook bij jou aanwezig is.

Hoogsensitiviteit brengt ook veel moois met zich mee. Goed kunnen reflecteren, denken in oplossingen, ook de mooie dingen intenser ervaren, sterk analytisch vermogen zijn sterke punten die ik graag in mijn voordeel laat werken. Ben je nieuwsgierig naar de werking van het hoogsensitieve brein? Dan is het boek van Esther Bergsma een aanrader.

Mindere kanten

Wanneer je hooggevoelig bent ervaar je veel meer de mindere kanten en dat kost bakken met energie. Hier thuis ervaart onze oudste het vaak alsof de dingen hem lijken te overkomen. Hij wil niet zo boos worden, de ander pijn doen, zoveel lawaai maken maar, het overkomt hem.

NEI

Middels een NEI consult kan ik achterhalen wat de oorzaak is van de hooggevoeligheid. NEI staat voor Neuro Emotionele Intelligentie. Weten hoe het precies zit? Check dan deze blog. Vaak is er namelijk op onbewust niveau iets gebeurt waardoor je systeem op standje overleven gaat. Door die emotionele blokkade op te sporen en los te koppelen van je systeem ontstaat er weer meer ruimte.

Ik heb hier natuurlijk ook bij mijzelf naar gekeken en ik kan echt zeggen dat mijn hooggevoeligheid minder is geworden. Ik kan meer hebben, hoef minder lang op te laden en de piekergedachten zijn ook aanzienlijk afgenomen. Ik ben nog steeds hoogsensitief.

Wil jij weten of ik ook iets voor jouw hooggevoeligheid kan betekenen? Plan dan hier een afspraak in.

Wat vond je van dit artikel?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Deel dit artikel
LinkedIn
Facebook
Email
WhatsApp

Hoi, ik ben Jorieke

Ik kan je helpen om je kind te ondersteunen in zijn hooggevoeligheid en ik leer je de belangrijkste dingen die je moet weten over hooggevoeligheid én vooral hoe je er mee omgaat.

 ik help al meer dan 13 jaar ouders van hooggevoelige kinderen.

Wil je dat je kind weer lekker in z’n vel zit? Ik ga je helpen! Volg één van mijn online programma’s of workshop en maak jezelf en je kind weer gelukkig. 

Ik spreek je snel!

jk-hand-1